Børnemassage

Hands – Kursus og workshops i børnemassage 

Ønsker du som forælder eller fagperson at give børn en oplevelse af afslapning, velvære og øget ro i både krop og sind? Så er børnemassage en fantastisk måde for dig til at skabe en positiv kontakt med barnet samt støtte barnet til en øget kropsbevidsthed og øget balance i nervesystemet, uanset om barnet er 1 år eller 15 år.  

Berørt af berøring
Berøring berør os dybt og påvirker både barnets fysiske, kognitive, sociale og følelsesmæssige tilstand. Men ikke kun barnet påvirkes af massagen. Forskning viser, at også den, der giver massagen, kan opleve en effekt af berøringen i form af øget nærvær, mere ro i kroppen samt fornyet overskud til at være nysgerrig på barnets behov og adfærd.

Fra negativ til positiv kontakt
Det betyder, at børnemassage også kan bruges til at forandre en eventuel negativ og fastlåst dynamik og i stedet fremme en mere tillidsvækkende og positiv voksen-barn kontakt. Nogle børn kan fx føle, at de voksne ikke forstår dem eller lytter, men det kan være svært at sætte ord på – især for mindre børn. Men når barnet oplever at få massage, som føles rar og beroligende, vil barnet føle sig både “set”, forstået og værdsat – helt uden ord! 

Hands’ børnemassage dækker over et bredt repertoire af øvelser og lege, hvor der både indgår rolige massageøvelser, massagelege, massagesange, massagehistorier, massage med rekvisitter og ase-mase-lege, hvor berøringen består i mere gensidig og kraftfuld fysisk kontakt. Alle lege og øvelser er enkle og noget alle kan lære, uanset om du er forælder eller professionel omsorgsperson. 

Etik, grænser og behov

Hands’ børnemassage indeholder en række etiske retningslinjer, der skal sikre at barnet kan føle sig tryg i berøringen. De mange positive effekter i børnemassage får kun plads, hvis barnet er trygt og kan slappe af.

Etikken består i enkle “guidelines”, som bl.a. handler om at kunne aflæse og respektere barnets behov og grænser. Børnemassage handler nemlig ikke kun om den fysiske berøring, men også om at støtte barnet til at lære sig selv at kende, og øve sig i at kunne registrere kropslige sansninger og kommunikere grænser og behov til omverden.  

Hands workshops og kurser 

Pædagogisk børnemassage:

Hands tilbyder skræddersyede workshops og kurser til dig og dine kollegaer, der arbejder med børn til hverdag på almen- eller specialområdet. Pædagogisk børnemassage har til formål at inddrage massagens mange positive effekter til at understøtte det pædagogiske arbejde i dagplejen, vuggestuen, børnehaven eller i klasserummet.

Det kan fx være for dig, der ønsker at styrke børnefællesskabet og børnenes indbyrdes relationer gennem metoden “barn til barn massage”. En metode, hvor børnene guides til at give hinanden massage på en tryg, respektfuld og legende måde, tilpasset den enkelte børnegruppe.

Forskning viser, at “barn til barn massage” ikke kun øger børns ro og koncentrationsevne, men også deres empati, selvværd, selvtillid og overskud til at løse konflikter og vise hensyn. Derfor egner pædagogisk massage sig særligt godt til både at arbejde med det enkelte barns behov, men i særdeleshed også til at udvikle børns sociale evner.

Børnemassage kan også være for dig, der ønsker at skabe en mere tryg relation med de børn, der har det svært og viser tegn på utryghed, stress eller anden form for psykisk belastning. Uanset formålet kan Hands’ børnemassage skræddersy undervisning og praksisvejledning, der stemmer med lige præcis jeres behov og ønsker.  

Børnemassage for forældre

Som forældre kan du bruge børnemassage til at hjælpe dit barn til mere ro i krop og sind. Det kan fx være når barnet skal sove og har brug for at lande dagens input og slukke for tanker og den kropslige uro, der ofte viser sig, når putning skal i gang.

Børnemassage kan også bruges til at skabe mere energi og vågenhed hos de børn, der fx er meget trætte om morgenen eller kan virke apatiske/slappe i løbet af en dag.

Du kan også bruge børnemassage til at forbedre relationen med dit barn, hvis du oplever negative mønstre i jeres kontakt. Gennem den fysiske kontakt med dit barn, kan du skabe vej for en mere omsorgsfuld og respektfuld relation.

Hands tilbyder både individuel forældresparring, hjemmebesøg og opretter forældre-barn grupper løbende, når der er nok tilmeldte.  

Booking

Kontakt mig hvis du vil høre mere om undervisning, kurser, forløb eller dagsbesøg i jeres institution.
på tlf. 29 26 09 61 / mail mie.hoerbo@gmail.com

Gå ikke glip af kurser

Vi afholder også kurser.